Ylpeys vs. Suvaitsevaisuus

En erityisemmin pitä sanasta suvaitsevaisuus.

Toki jos ihminen on aina liikkunut vain samanlaisten, omanlaisten ihmisten parissa. Niin voi olla, että silloin paras mihin erilaisten ihmisten kanssa pystyy, on suvaitsevuus.

Siinä tapauksessa suosittelen lämpimästi, että viettäisi aikaa erilaisten ihmisten kanssa. Tutustuisi heihin. Silloin voi päästä pidemmälle kuin suvaitsevaisuus. Silloin voi nähdä aidon ihmisen siellä määritelmien takana. Voi tavata hienoja ihmisiä, kuulla mielenkiintoisia tarinoita, saada uusia ystäviä ja jopa oppia jotain.

Aikuinen ihminen, joka on toisille hyvä, ansaitsee muutakin kuin tulla suvaituksi.

Toki yksittäiset ihmiset voivat olla raskaita kohdata, silloin suvaitseminen ja sopivan etäisyyden pitäminen voi olla paras vaihtoehto. Antaa heille tilaa, eikä anna heidän varastaa liikaa omaa energiaa.

Lähtökohtaisesti suvaitsemattomuus tai pelkkä suvaitseminen erilaisia ihmisiä kohtaan kertoo kuitenkin tietämättömyydestä, kohtaamattomuudesta ja pelosta.

Jos ottaisi suurella puurokauhalla satunnaisesti 100 suomalaista, siellä olisi:

  • 4 työtöntä
  • 1 muslimi ja 1 ortodoksi
  • 27 eläkeläistä
  • 2 avoimesti HLBTG:tä
  • 8 ulkomailta muuttanutta

 

Tämä on se Suomi, jossa elämme tällä hetkellä. Jos täällä haluaa elää mahdollisimman onnellisesti, niin kannattaa tutustua ihmisiin, jotka täällä asuvat. Erilaisuus on lähes aina rikkaus.

Yksi Atonin arvoista ei ole suvaitsevaisuus. Vaan terve ylpeys siitä, mitä teemme, missä teemme ja miten sitä teemme. Aito ammattiylpeys hyvin tekemästämme työstä.

Meillä Atonilla on hyvin laaja edustus erilaisia ihmisiä. Hyvin käyttäytyvät ja hienosti työnsä hoitavat työntekijät ovat lämpimästi tervetulleita meille. Juuri sellaisina kuin he ovat.

Kuitenkin sillä kulmalla, että pyrimme jatkuvasti auttamaan heitä sopeutumaan tähän maahan ja tähän kulttuuriin, jossa he elävät. Oppimaan kieltämme ja ymmärtämään paremmin sitä, miten täällä toimitaan.

Silloin heidän on helpompi olla sekä aidosti oma itsensä, että osa Suomea ja Atonia.

Monipuolista ja lämmintä kokemusten kesää kaikille!

 

Minna Saariniemi
Myyntijohtaja

Täytä tästä tarjouspyyntölomake

Valitse haluamasi palvelu

Sopimussiivouksen lisäpalvelut: vaihtomattopalvelu, kukkien kastelu, kahvikoneiden puhdistus, astianpesukoneiden puhdistus, saniteettitarvikkeet

Erikoissiivous

Liitä esimerkiksi pohjapiirros tai nykyinen palvelukuvaus